Nyt kaikki keittämään toffeeta! Tämä ohje on ihan paras eikä edes vaikea. Taatusti lisäaineetonta hyvää

-Sulata kattilassa 100 g voita.

-Lisää kattilaan 2 dl kuohukermaa, 3 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 1 dl vaaleaa tai tummaa siirappia.

-Kuumenna sekoitellen kunnes sokerit ovat sulaneet. Sen jälkeen jätä seos kiehumaan pienellä lämmöllä. Itse tarkistan silloin tällöin sekoittamalla ettei pala pohjaan, mutta alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan olemaan sekoittamatta.

-Kun seos on 120-125 c , nosta kattila levyltä.

-Jos haluat minttutoffeeta, anna jäähtyä hetken ja lisää 1/2 tl piparminttuöljyä(esim. apteekista). sekoita joukkoon.

-Jos haluat kovaa ja sitkeää toffeeta, kaada seos leivinpaperilla vuorattuun tai öljyllä voideltuun astiaan. Jos haluat pehmeää, murenevaa ja suussasulavaa, sekoittele kunnes toffeemassa alka selvästi paksuuntua. Kaada leivinpaperilla vuorattuun tai öljyllä voideltuun vuokaan.

-Säilytä jääkaapissa. Annoksesta tulee noin puolikas uunipellillinen tuollaisia ohuita toffeita. Seoksen voi aivan hyvin kaataa myös esim. leipävuokaan tai mihin vain muuhunkin astiaan.