Tämä hauska pikkuauto on tehty lähes täysin kierrätysmateriaaleista. Se ei ole vain koriste vaan suunniteltu leikkiin, alla on pyörät jotka pyörivät oikeasti. Paperin päällä oleva lakkaus kovettaa paperia niin, että luulen auton olevan melko kestävä.

Suunnittelin tämän perheleirille yhdeksi askarteluvaihtoehdoksi. Kun saan itse suunnitella askarteluja ryhmille, yritän aina keksiä askartelun jonka voi toteuttaa myös kotona. Siispä kierrätysmateriaaleilla mennään, jos vain mahdollista. Toinen tärkeä juttu itselleni on se, etten haluaisi ohjata askartelua josta tulee vain koriste. Haluan että tuotos on jokin oikea esine, että sitä voi oikeasti käyttää johonkin tai että sillä viestitetään jotain tärkeää. TJa tietysti kierrätysmateriaali jo sinällään on tärkeä viesti!

Valmistusohje:

1. Leikkaa askin ulompi osa lyhyemmäksi ja teippaa nurinpäin olevan sisäosan päälle maalarinteipillä. Teippaa umpeen myös eteen ja taakse jäävät aukot.

2. Valmista askartelulakka sekoittamalla 1 osa erikeeperiä(tai vastaavaa) ja 1 osa vettä.

3. Revi sanomalehdestä palasia. Levitä askartelulakkaa siveltimillä palojen nurjalle puolelle ja päällystä paloilla äsken valmistettu auton runko kokonaan. Lakkaa halutessasi myös pinta. Anna kuivua.

4. Tee paksulla neulalla reiät auton sivuihin, 3 reikää molemmille puolille. Katso kuva!

 

Ota reikien paikkaa valitessasi huomioon "pyörien" koko. Tee reiät lähelle alareunaa, muuten renkaat uppoavat liikaa auton alle eivätkä pyöri. Pujota rautalanka sisään yhdestä reiästä, läpi puisesta lankarullasta, ulos vastapuolen reiästä. Työnnä rautalangan päät takaisin auton alle keskellä sivuja olevista rei'istä. Kiedo päät yhteen auton alla melko tiukasti. Kiinnitä toinen rulla renkaiksi samoin.

5. Leikkaa kiiltävästä kartonfista/paperista ikkunat ja lamput. Liimaa paikoilleen. Koristele lisää tusseilla.