Sytykeruusut ovat mainio lahja sellaiselle jolla on jo kaikkea(ja kotonaan myös takka tai muu tulisija tai puusauna). Ei yhtään lisää turhaa tavaraa. Pakkaa ruusut vielä paperipussiin niin turhaa roskaa ei tule paketistakaan.

Nämä sytykeruusut on tehty 100 % kierrätysmateriaaleista. Näihin käytettiin eri värisiä kananmunakennoja ja vanhoja kynttilänpätkiä. (Tai oikeastaan näihin käytettiin kynttilöitä joita oli poltettu vain vähän tai joitain ei ollenkaan, mutta ne olivat niin huonossa kunnossa ja likaisia etteivät sopineet ainkaan sisällä poltettavaksi. Mutta tavallisesti kynttilänpätkät saavat tässä uuden elämän.)

Revi kananmunakennosta yhden kupin pohja irti niin että siihen jää reunoja 1,5-2 cm. Revi sitten kennon toisesta kohdasta suikaletta joka on noin 30 cm pitkä. Pyöritä suikale rullaksi ja aseta kupin pohjalle. Revi sitten kennosta paloja ja asettele ne rullan ympärille lehdiksi. Lehtiä täytyy olla niin paljon että rulla pysyy paikallaan ja kukka koossa.  Ruusu näyttää nyt tältä:

Ja sitten vain dippaamaan.

Laita kattilaan vettä(noin kolmasosa kattilasta) ja kynttilänpätkiä. Kuumenna hellalla kunnes kynttilänpätkät ovat sulaneet. Poista joukosta kynttilöiden sydänlangat(ei sormin!) Nosta kattila pois hellalta ettei ylikuumene. Ota ruususta kiinni grillipihdeillä tai vastaavilla ja kasta se ylösalaisin sulaan steariiniin. Nosta ruusu sitten heti oikeinpäin ja laske leivinpaperin päälle jäähtymään. Kasta jäähtynyt ruusu vielä uudestaan steariiniin. Jos haluat, voit ottaa lusikalla lisää steariiniä ja valuttaa sitä ruusun päälle/sisään. Odota että ruusut ovat kokonaan jäähtyneet ennen kuin alat siirtelemään niitä mihinkään.

Valmiin ruusun käyttöohje: Aseta ruusu puiden sekaan tulisijaan ja sytytä ruusu. Ruusu sytyttää puut.

Huom! Älä kaada ylijääneitä steariineja lavuaariin! Jätä kattila jäähtymään. Kun steariini on jo vähän jähmetynyt mutta vielä pehmeää, painele steariinilevyn reunoja niin että ne irtoavat kattilan reunoista. Kun steariini on kokonaan kylmää, voit helposti nostaa jähmettyneen levyn kattilasta odottamaan seuraavaa käyttöä ja kaataa vedet viemäriin.