Miten säilytät saippuaasi? Jotta palasaippua pysyisi kauniina, hygieenisenä ja kestäisi kauan käytössä, se kannattaa säilyttää alusella josta kaikki vesi pääsee valumaan käytön jälkeen pois ja saippua kuivuu nopeasti. Jos saippua jää märälle aluselle, se halkeilee ja saattaa jopa pilaantua.

Tässä yksi vaihtoehto. Nämä aluset olen punonut metallilangasta, messinkisestä(kullan väriset) ja sinkitystä(hopean väriset). Helmet ovat lasihelmiä. Molemmat aluset tummuvat käytössä niinkuin näillä materiaaleilla on tapana. Monen mielestä se on hyvä. Jos alusen taas haluaa takaisin kirkkaammaksi, sekin onnistuu kotikonstein, ilman myrkkyjä. Katso vinkit täältä. Samoilla vinkeillä saat kirkkaammiksi myös muut kodin messinkiset esineet.

 

 Nämä eivät ole nyt tehty mutta ajattelin esitellä täälläkin kun en ole sitä aiemmin tehnyt. Voisin jatkossa esitellä myös erilaisia palasaippuoita. Meillä ei enää muuta saippuaa käytetäkään. Ne vaan ovat niin ihania, ihokin tykkää :)

Yläkuvassa näkyvä saippua on oliiviöljysaippua. Sen ainesosalista on lyhyt: vain saippuoitua oliiviöljyä ja pikkuruisen vettä. Ei lisäaineita tai säilöntäaineita. Tällainen saippua vaahtoaa vain vähän mutta on ihanan silkkisen tuntuinen käytössä. Tämä on se saippua jota voi huolettaa käyttää myös pienille lapsille, jos joskus saippuaa tarvitsevat.

Itse alusia on saatavilla täällä.