Tyttäreni kanssa halusimme ilahduttaa oman pihan asukkaita, pikkulintuja. Teimme niille evästä joka ilahduttaa myös omaa silmää. Käytännössä en osaa sanoa kuinka hyvin nämä kestävät, mutta koska sain vinkin näistä henkilöltä joka oli tehnyt enemmänkin, ajattelin että eivät varmaan ihan heti hajoa. Tosin hän oli tehnyt samanlaisia lasten hiekkamuotteihin. Itse en jaksanut lähteä hakemaan hiekkamuotteja pihalta joten ryhdyimme puuhaan sisältä löytyvin välinein.

Näin ne syntyvät: Sulata kattilassa kookosrasvaa. (Itse käytin päiväyksen ohittanutta mutta vielä käyttökelpoista. Linnuillehan ei saa antaa mitään pilaantunutta.) Sekoita sulan rasvan joukkoon linnunsiemeniä niin paljon että kaikki tulevat reilusti rasvaisiksi eikä ylimääräistä rasvaa juurikaan jää pohjalle. Siemeniä ei saa olla niin paljon että seos on jo aivan kuivaa. Leikkaa luonnonnarusta 30-40 cm pituinen pätkä ja pujota siitä noin kolmasosa muotin reuna alta.

Lusikoi muotti noin puolilleen siemenseosta. Asettele sitten ylimääräinen osa narua kiemurtelemaan eri puolille muottia(tueksi) niin että ulkopuolelle jää saman verran narua kuin alkupäässäkin. Täytä muotti sïemenseoksella. Sekoita siemeniä välillä koska rasva valuu muuten kattilan pohjalle ja siemenet jäävät liian kuiviksi. Anna kovettua kylmässä. Poista varovasti muotista ja solmi narun päät yhteen.

Ripusta pihapuun oksaan :)