Olen aiemminkin kirjoittanut aurinkovärjäyksestä lasten kanssa. Ohjeet aurinkovärjäykseen löytyvät aiemmasta postauksesta joten en tässä kerro niitä tarkemmin. Vähän kuitenkin ideasta. Aurinkovärjäyksessä väri levitetään kankaalle ja sitten siihen muodostetaan kuvioita. Kuvioita voi tehdä lisäämällä kankaalle kalvosta leikattuja kuvioita tai pieniä esineitä, hiekkaa kiviä tmv. Toinen tapa on muodostaa kankaaseen ryppyjä. Väri kuivuu kalvon alla/rypyn "pohjalla" hitaammin kuin muissa kohdissa ja aiheuttaa sen että kuivat kohdat imevät kostean värin pois näistä kohdista-> muodostuu kuvio.

Tässä omia esimerkkejä mallikansiostani. Nämä kuviot on muodostettu kalvosta leikatuilla palasilla:

Nämä kuviot on muodostettu rypyttämällä kangasta:

Tällä kertaa kävin ohjaamassa aurinkovärjäystä seurakunnan kesäkerhossa. Lapset olivat 1-3 luokkalaisia. Näissä ensimmäisissä kuvissa näkyy selvästi kuinka väri pakenee kalvon alta auringon kuivattaessa kangasta(näissä kalvopalat ovat siis vielä kankaalla). Kalvon päällä on kiviä koska päivä oli tuulinen.

Tässä kankaalle on laitettu kalvokuvioiden lisäksi hiekkaa ja reunoja on rypytetty:

Tässä erään lapsen tekemä valmis huivi. Reunan rypytys muodosti kivan kehyksen kuvalle ja hiekka muodosti jännää kuviota josta itselleni tulee mieleen merenrannan tyrskyt. Nimi ja eläinkuvat tehtiin kalvolla. Valmiita kalvon muodostamia kuvioita on lopuksi väritetty kangastusseilla.