PERSIKKA-VANILJA-KAAKAOTORTTU

 

4 munaa

2 dl sokeria

 

5 rkl perunajauhoa

1 rkl vaniljasokeria

1 1/3 tl leivinjauhetta

2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta

vaaleaa kaakaojauhetta

 

1 prk persikanpuolikkaita mehussa (410g josta persikoita 235g)

1,5 rkl perunajauhoa

1 prk(2,5 dl) vaahtoutuva vaniljakastike

5 rkl blå band vanhanajan vaniljakastikejauhetta

3 rkl sokeria

200 g turkkilaista jogurttia

 

Koristelu: Osa täytteestä ja halutessasi muita koristeita

 

Pohja:  Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita valmiiksi pienessä kulhossa kuivat aineet. Vatkaa isossa kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää munavaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen kuivat aineet. Laita leivinpaperi pellille ja tee siihen raitoja vaalealla kaakaojauheella. Kaada taikina leivinpaperille.  Paista noin 10 min. tai kunnes pohja on kypsä. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille.

Täyte:  Soseuta persikanpuolikkaat. Vatkaa soseen joukkoon 1,5 rkl perunajauhoa ja kuumenna kattilassa sekoittaen kunnes ensimmäinen kupla yrittää nousta pintaan(sose on niin paksua ettei se nesteen tavoin ala kuplia kunnolla. Vatkaa kulhossa vaniljakastike. Sekoita jäähtyneen persikkasoseen joukkoon noin 0,5 dl vaahdotettua vaniljakastiketta. Vatkaa kulhoon jääneen vaniljakastikkeen joukkoon jogurtti ja lopuksi myös sokeri ja (vähitellen)vaniljakastikejauhe.

Kokoaminen: Levitä jäähtyneen pohjan päälle lusikalla persikkapurkista mehua(noin puolet mehusta). Levitä pohjan päälle persikkasose. Levitä persikkasoseen päälle vaniljavaahtoa niin paljon kuin mahdollista(että pystyt vielä rullaamaan tortun). Rullaa torttu leivinpaperin avulla ja laita leivinpaperin sisällä jääkaappiin.  Lusikoi tai pursota ennen tarjoilua tortun päälle/reunoille loput vaniljavaahdot ja sirottele päälle vaaleaa kaakaojauhetta tai muita koristeita.

Vinkki! Hauskat raidat kääretortun pintaan teet helposti vaalealla kaakaojauheella. Tee raidat leivinpaperille ennen kuin kaadat siihen taikinan. Kaada taikina varovasti, ei yhteen kohtaan vaan tasaisesti koko pellille. Nämä näkyisivät tietysti vielä paremmin vaaleassa torttupohjassa. Kokeile!