Get inspired- sivuston marras-joulukuun kuukaudenkisassa aiheena oli "December daily". Tässä oma osallistumiseni. En ole ennen tehnyt moista ja en ole varma olenko ymmärtänyt idean ihan oikein. Mikäli tarkoituksena oli kirjoittaa ikäänkuin päiväkirjaa, en minä kirjoittanut joka päivä niinkään siitä mitä meillä on tehty. Tänä jouluna nimittäin aika moni tekeminen jäi lähinnä haaveeksi kun päivät täytti pikkuruinen poika ja isommat sisaruksensa. Olisi aika yksitoikkoista kirjoittaa joka päivälle arkemme tapahtumat (vaihdoin vaippoja, syötin, vaihdoin vaippoja... :D )Silloin kun tekemisetjäivät väliin, oli joulu kuitenkin mielessä. Kirjoitin siitä mitä ajatuksia joulu minussa herättää. Mahtui joukkoon silti monenmoista joulupuuhaakin, onneksi. Kirja on kooltaan n.15x15 cm. Minusta tästä tuli nätti, sopii ihan esillä pidettäväksi joulunaikaan, koristeena. Ja kiva sitä on selatakin, olen jo useampaan kertaan lukenut läpi vaikka juuri itse kirjoittelin. Lähes joka sivulla on koristuksena erilaisia nauhoja, "timantteja" ja kohoväritippoja. Numerot 1-24 löytyivät Marimekon joululehdestä(mainos). Ihastuin niihin heti. Sain kivat numerot joiden taustalla on erilaisia Marimekon kuoseja. Kierrätystä!

 

DECEMBER DAILY

December Daily ymmärretään yleensä "joulunalusskräppäyksenä". Se on sekoitus joulukalenteria, skräppäysalbumia sekä ennen joulua koottuja joulumuistoja. December Dailya kootaan koko ajan, reaaliajassa. Jos mahdollista, pohja tälle kokonaisuudelle toteutetaan jo ennen joulukuun alkua. Tavoitteena on luoda joulun odottelulle valmis pohja, jotta joulukiireiden tohinassa ei tarvitse kuin lisäillä vähän kuvia ja tarinoita valmiiseen albumipohjaan.

Vaikka perinteinen December Dailyn toteutuspohja olisikin albumi, se ei ole tässä kisassa vaatimuksena. Voit valita pohjaksi aivan yhtä hyvin 24 irrallista sivua, ihan missä koossa tahansa. Tai ihan mitä tahansa keksitkin! Ja vaikka haluaisitkin tehdä kokonaisuudesta albumin, ei siihen tarkoitukseen tarvitse hankkia valmista albumipohjaa. Irtosivut voi kasata myöhemminkin ja toteutukseen sopivat ihan tavalliset skräppäyspaperit ja -kartongit.

Kuukauden kisassa huomioitavia asioita

• kokonaisuuden tulee sisältää vähintään päivät 1.-24.12.
• työn tulisi kertoa myös joulun odotuksesta, ei vain joulukuisista päivistä
• työssä tulee olla skräppäykselle tyypillisesti sekä valokuvia että tekstiä