Meillä on koti ihan kaaoksessa mutta siellä täällä on jo jotain jouluista. Onneksi joulun tulo ei ole riippuvainen siitä onko koti tai komero siisti. Joulu tulee sydämeen hiljaa vastaanottamalla eikä työssä ja toimissa rehkimällä. Eikä meidän onneksi tarvitsee valmistaa joulua. Sehän on jo valmis, ollut yli kaksi vuosituhatta. Siitä helpottuneena istu rauhassa alas, nauti kuppi kuumaa ja sytytä kynttilä. Vaikkapa itse tehty mandariinituikku :)

Se tehdään näin:

* Halkaise mandariini (vaakasuunnassa) terävällä veitsellä.

*Kaiverra lusikan avulla reunoilta keskelle päin hedelmäpalaset pois kuoren sisältä. Varo ettei keskellä oleva valkoinen "töyhtö" irtoa. Syö irrottamasi hedelmäpalat :)

*Kuivaa varovasti paperilla painelemalla kuorta sisäpuolelta.

*Kuoren pitäisi nyt näyttää tältä:

*Aseta kuoren puolikas palamattomalle aluselle, esim. metalliseen muffinssivuokaan.

*Kaada kuoreen oliiviöljyä ja sytytä "sydänlanka". Syttyminen vaatii tulitikun pitämistä sydänlangan vierellä jonkin aikaa, ainakin jos sytyttää tulen heti kun kuori on koverrettu(on vielä kostea).

*Tee halutessasi tuikusta tuoksukynttilä lisäämällä muutama tippa eteeristä öljyä oliiviöljyn sekaan. Itse laitoin 3 tippaa appelsiiniöljyä ja 3 tippaa kardemummaöljyä.

*Valvo kynttilää ja pidä se pois lasten ulottuvilta! Mietin etukäteen onko tämä hirveän vaarallinen juttu mutta ainakaan puolentoista tunnin polttamisen jälkeen öljy ei ollut kuumentunut kuin kädenlämpöiseksi. Tuli tietysti sinällään on varomattomalle vaarallinen.