Ja taas askartelua lasten kanssa :) Kokoan näitä tänne itselleni muistiin mutta toki on kiva jos joku muukin innostuu lasten kanssa askartelusta nämä nähtyään.

Tämän kissan tyttöni nimesi Ruusuksi koska sillä on ruusuiset jalat. Ideana oli että pelkästään repimällä muodostetaan lehden sivuilta löydettyjen kuvien paloista ihan uusi kuva, joku otus. Lopuksi liimattiin valmiit silmät ja viikset paperinarusta.

Näillä valmiilla silmillä saa tehtyä hauskoja otuksia pientenkin kanssa. Teoksen kun tunnistaa otukseksi silmistä, vaikka revityt palat eivät muuten mitään oikeaa otusta muistuttaisikaan. Vaikka tämä kyllä muistuttaa, ihana kisu siitä tuli <3

Punatulkkuja ja talitinttejä(keltaisella mahalla) syntyy käytetyistä pullonkorkeista(kruunukorkit) ja kankaiden jämäpaloista. Ihania satulintuja voi tietysti tehdä vaikka kuviollisista kankaista ja kuviollisista kartongeista.

Ensin leikattiin kartongista linnun vartalo. Sitten leikataan ohuesta askarteluhuovasta tai kankaasta kaksi hieman pilttipurkin kantta suurempaa ympyrää. Ne liimataan korkkien päälle ja reunat korkkien sisään. Nämä sitten liimataan linnun mahaksi molemmille puoleille. Jos haluaa ripustuslangan, se kannattaa kiinnittää ennen linnun mahan liimaamista. Itse teimme keskelle mahaa saksenkärjillä reiän ja ompelulanka sidottiin lenkiksi niin että se kulki tuon reiän läpi. Siten ohut lanka pysyy paikallaan valmiissa linnussa. Jos innostusta riittää, lapsi voi itse leikata omanmuotoisen linnun. Siten tulee linnusta varmasti paljon hauskemman näköinen kuin tällainen mallin mukaan leikattu.