Muistan kun ollessani lapsi sain joltain aikuiselta drinkkilasissa olleen koristetikun. Tikku oli palmun muotoinen ja sen rungossa oli kiinni ukkeli joka pystyi itse kiipeämään palmuun. (Minusta se ukkeli oli apina vaikka oikeasti se taisi olla todella tummaihoinen alkuasukas jostakin Afrikan heimosta.) Tämä kiipeävä tyyppi riemastutti minua siinä määrin että se yhä tuli mieleeni kun mietin muutama päivä sitten askarteluideaa lapsiryhmälle. Oman tytön kanssa jo testattiin askartelu. Tämä on hauska, kannattaa kokeilla! Kuvat eivät kerro kaikkea.

Taivuttele ensin piipunrassista(askartelupunos/askartelunorkko jne... , kuitenkin sellainen rautalanka jonka ympärillä on pehmeää "karvaa") otus. Se muodostuu yhdestä kokonaisesta piipunrassista jota ei leikata missään vaiheessa. Aloita korvista. Taivuta piipunrassi keskeltä kahtia ja sitten molemmat puolet takaisin alaspäin(Nyt korvat ovat valmiit).  Vartalo muodostuu kiertämällä. Tee sitten jalat. Jalkapohjien kohdalta taivuta päät taas ylöspäin(jalat ovat valmiit), ja kiinnitä kiertämällä vartalon ympärille. Lopuksi tee kädet. Nekin ovat kaksinkertaiset, niin että piipunrassin loppupäät pilotetaan vartaloa vasten. Muuuten päät voivat olla käteen terävät ja myöskin purkaantuvat helposti.

Ota kuminauhaa(1 mm vahvuista päällystettyä kuminauhaa, löytyy askartelukaupoista) suunnilleen grillitikun verran tai vähän lyhyempi pala. Sido toinen pää tikun yläpäähän tiukasti ja toinen pää otuksen vartalon ympärille niin että solmu tulee vatsapuolelle. Kuminauhan pitäisi olla nyt sen pituinen että kuminauhan ollessa suorana otus on vähän tikun puolivälin alapuolella. Taivuta otuksen kädet ja jalat eteenpäin niin että käsien ja jalkojen päät menevät pyöreästi yhteen ja vähän ehkä limittäinkin. Lapsi voi käyttää apuna vaikka kynää(taivuttaa sen ympärille). Kädet ja jalat pitää taivuttaa niin hyvin yhteen että otus pysyy kiinni puun rungossa(=se grillitikku) jos sen nostaa puun latvaan, mutta kuitenkin niin löysällä että se helposti ja kevyesti liikkuu runkoa pitkin. Kokeile sopiva raajojen asento. Liimaa otukselle silmät ja tikun päähän kangas/paperisuikaleita palmun lehdiksi. Kookospähkinät voi tehdä esim. rypistetystä paperista. Anna liiman kuivua.

Tämä otus on joko tosi nälkäinen(ja tykkää kookospähkinöistä) tai sitten se on hyvin arka(ja näkee juuri jotain pelottavaa), sillä kun nyt pidät toisella kädellä kiinni tikun alapäästä, otat otusta kiinni selkäpuolelta ja vedät sen puun juurelle sekä päästät otteesi irti, otus ampaisee puun latvaan :D