Leivonta- ja herkkuhetkiin lastenkin kanssa. Nam! Tyttö tykkäsi taikinan valmistuksesta kun olin olin ensin itse tehnyt tuon paistamis-osion. Leivosten muotoilu oli myös mukavaa puuhaa. Teimme perunaleivoksia ihan ensimmäistä(mutta ei viimeistä) kertaa ja nämä olivat sekä lasten että aikuisten mieleen. Olemme aikamoisia herkkusuita mutta näitä ei olisi tullut mieleen syödä enempää kuin 1-2 kpl, ovat niin makeita. Ja siis riittoisiakin ja siksi sopivan hintaisia. Minusta nämä ovat niin nättejä ja helppotekoisia että sopisivat vähän parempiinkin juhliin tai isollekin joukolle.

 

 

 

 

PERUNALEIVOKSET 16 kpl

 

3 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

100 g voita
0,5 dl sokeria

0,5 dl tummaa kaakaojauhetta

1 prk marjasosetta (vauvan ruokaa) tai 0,5 dl vadelmahilloa/mehua

1 muna

loraus mehua tai kahvia

 

 

suklaata ja ruokaöljyä tai vaaleaa kaakaojauhetta.


Valmistusohje:

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, leivinjauheja vaniljasokeri. Siivilöi seos munavaahtoon ja sekoita varovasti. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista 200 asteessa n.5-10 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistuu. Jäähdytä levy ja murenna kulhoon.

Lisää muruihin sula voi. sekoita. lisää etukäteen yhdistetty kaakao ja sokeri. Lisää marjasose, muna, ja halutessasi kahvitilkka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Tee taikinasta tanko ja leikaa se 16 osaan. Pyörittele taikinasta pyöreitä/soikeita leivoksia ja laita jääkaappiin. Kun ovat kylmenneet, leivokset voi kuorruttaa..

 

Vaitoehto 1: sulata 100 g suklaata ja sekoita siihen 2 rkl ruokaöljyä. Kasta leivokset suklaaseen ja laita leivinpaperille jääkaappiin kovettumaan.

 

Vaihtoehto 2: Pyörittele vaaleassa kaakaojauheessa ja laita jääkaappiin.

 

 

 

*Voisivat onnistua kivasti niinkin, että painelisi taikinan paksuhkoksi levyksi ja tekisi leivokset piparimuotilla. Mäistä voi tehdä myös minileivoksia, tekee vain puolet pienempiä eli 32 kpl.*