Meillä juhlittiin pientä prinsessaa :) Viisi vuotta on hujahtanut ohitse niin äkkiä ettei uskoisi. Sen kunniaksi järjestettiin oikeat prinsessa-juhlat.

 

Tässä ensin korttini pienele tytölle:

Juhlapäivä alkoi niin, että prinsessa herätettiin onnittelulaululla. Sitten seurasi lahjapaketin avaaminen.

Paketissa oli ompelemani perinsessamekko. Mekon kankaan löysin Eurokankaan palalaatikosta ja silloin jo heti sen nähdessäni tiesin että tuosta "kulta"kankaasta tulee mekko omalle prinsessalleni :)Mekkoa piti tietysti heti sovittaa päälle. Mekon yläosa ja alaosa ovat erilliset. Alle sopii tosi hyvin aiemmin tehty tyllinen alushame. 

Hame-osan takana on kiinni ommeltu rusetti.

Ja yläosan toisessa reunassa on kukkakoriste lasihelmillä.

Ja toki paketissa täytyi olla myös muuta prinsessalle sopivaa. Nämä eivät ole uudet ja materiaalikin on ihan aitoa muovia mutta ihanasti kimaltavat ja se on tärkeintä!

Tyttö oli itse aiemmin askarrellut kutsut prinsessa-ystävilleen.

Iltapäivällä oli sitten aika aloittaa juhlat. Juhlimaan saapui viisi ihastuttavaa pikkuprinsessaa, kolme äitiprinsessaa ja vieläpä yksi pieni prinssi. Kotijoukoissa juhlivat myös hovimestarina toimiva isi ja pikkuveli-prinssi. Oma roolini oli ihan vain prinsessan äiti. Mutta mikä kunniatehtävä se onkaan!

Prinsessat innostuivat tanssimaan prinsessa-rokkia. Pikkuveli-prinssi ja hovimestari säestivät kitaralla.

 

 

Ja sitten jo herkutkin maistuivat. Tyttöni oli itse (äidin pienellä avustuksella) askarrellut kaikille nimilaput jotka kiinnitettiin pilleihin.

Juhlapöytää koristivat kynttilät ja aarteet.

Pöydän herkut olivat suurimmaksi osaksi yllätyksiä myös prinsessalle itselleen. Vaikka myöskin hänen omat toiveensa, suklaakakku, popcornit ja marengit löytyivät myös pöydästä. Vaahtokarkit on ensin dipattu sulatettuun suklaaseen (fazerin sinistä tottakai!) ja sitten strösseleihin. Sen jälkeen pieneksi hetkeksi jääkaappiin ja valmista tuli. Sillä täytyyhän prinsessojen juhlissa olla myös kimaltavaa syötävää. Kuvassa näkyyy vähän huonosti mutta strösseleiden joukossa on kullan, hopean ja vaaleanpunaisen helmiäistä kimallusta.

Vohvelit on koristeltu samaan tapaan. Valutin päälle lusikalla sulatettua suklaata ja painoin sitten lautasella olevien strösseleiden päälle. Marengit ovat vaniljamarenkeja joiden päälle on ennen paistamista laitettu ranskalaiset pastillit(marengit tehtiin yhdessä lasten kanssa).

Suklaakakun lisäksi tarjola oli helposti ja nopeasti valmistuva solero-kakku jonka ohjetta olen pikkuisen soveltanut. Kaksivärinen hedelmä/marjasosekuorrutus syntyy helposti näin: Aseta tiiviisti kakun pinnalle suuri piparkakkumuotti(tai monta). Kaada muotin sisäpuolelle ja ulkopuolelle eriväriset soseet. Nosta muotti varovasti pois. Koristele värien vaihdos-kohta. Kuorrutusta ei tarvitse hyydyttää koska kakku tehdään piirakkavuokaan.

Juhlat olivat tosi kivat ja onnistuneet. Onnellinen prinsessa nukkui seuraavan yön kuin tukki. Tai niinkuin prinsessa Ruusunen <3