Valokuvia katsellessani törmäsin kuviin lasten kesäleiriltä 2006. Päätin jakaa muillekin tämän kivan idean. Se ei ole oma ideani vaan opin sen entiseltä työkaveriltani(kiitos vain<3) Teimme lasten kanssa tähti-tauluja. Toki näistä voi tehdä vaikka minkä muotoisia! Ja eikös se kesä jo kohta tulee niin pääsee tällaistakin ulos askartelemaan :)

Tarvikkeet:

-pahvia(paksua), hiekkaa(+vettä?), tähden muotoinen hiekkamuotti, erikeeperiä(tai muuta vastaavaa liimaa), spray-maalia, narua ripustuslenkiksi, sakset .

Tee näin:

Leikkaa pahvista sopiva alusta. Tee reiät ja kiinnitä ripustusnaru. Jos hiekka ei ole kosteata, kostuta sitä vedellä astiassa(mutta ei märäksi, vain sellaiseksi että siitä saa siistin hiekkakakun). Tee hiekasta muotilla kakku pahville. Pursota kakun päälle suoraan pullosta liimaa ristiinrastiin. (Jos pullosta puristaminen on lapselle liian raskasta, liimaa voisi ehkä laittaa vahvaan muovipussiin ja pursottaa pienestä pussin kulmaan tehdystä reiästä? En ole kokeillut tätä itse.)Liimavanojen väleihin tulee jäädä rakoja, älä siis kuorruta koko kakkua liimalla. Huolehdi että liimavana käy kakun reunojen kohdalla myös pahvilla asti, muuten kuvio ei pysy kiinni taulussa. Anna liiman kuivua kokonaan. Kaada ja ravistele hiekka pois kuvion sisältä(liiman raoista). Kuvassa liima on jo imeytynyt hiekan pintaan ja näkyy aika huonosti. Toivottavasti ymmärsit selityksestä kuinka liima tulee.

Maalaa spray-maalilla kuvio ja alunen. Muista huomioida tuulen suunta- älä maalaa sprayllä vastatuuleen tai saat maalit vaatteillesi(ohjaa lapsia tässä!) Anna kuivua. Koristele halutessasi. Näistä tulisi aika kivoja vaikka lapsen omana iltarukoustauluna :)